+38 (095) 403 43 80

+38 (050) 017 00 35
+38 (063) 528 30 44

logo

ЧЕРНІГІВ. Відбулась виставка «Велич православ'я»...

13 червня, з благословення єпископа Чернігівського й Ніжинського Амвросія, в приміщенні «Експоцентру» Чернігівської торгово-промислової палати розпочала роботу традиційна православна виставка-продаж «Велич православ'я». Владика Амвросій виступив на урочистому відкритті православної виставки і благословив учасників, організаторів та відвідувачів, а також підкреслив, що подібні заходи важливі для життя православної громади міста. Особливістю виставки є те, що на ній представлено багато чудотворних ікон. Зокрема, список славнозвісної «Всецариці» з кафедрального собору, написаний спеціально для жителів Чернігівщини на Афоні.
Традиційно виставка «Велич православ'я» проводиться в обласному центрі в червні місяці. З року в рік кількість її учасників збільшується, як і представлена ними продукція. Приємно, що цього разу приїхали сестри Крупицького Свято-Миколаївського монастиря з-під Батурина, братія з Новгород-Сіверського Спасо-Преображенського монастиря. Вони привезли вироби своїх іконописних та швейних майстерень, а також запашний цілющий мед. 
Крім того, вперше до Чернігова приїхали представники монастиря Марії Магдалини з Кубані, Ново-Нямецької чоловічої обителі з Молдови, видавництва «NIKA» з Житомира, собору Олександра Невського з Мелітополя, Свято-Воскресенської общини с.Кислівка Київської області. Свої вироби вперше представило Чернігівське підприємство «Метол», яке шиє вбрання для священнослужителів. Захоплення присутніх викликали чудові килими з зображеннями святих, які створені на заводі «Вітебські килими», а також святковий декоративний і побутовий фаянсовий посуд з Криму. 
На виставку до Чернігова прибули православні з Москви, Києва, Одеси, Мінська, Борисова, Придністров'я, Ровенської, Кіровоградської, Сумської областей, Краматорська. Відвідувачі мали змогу придбати будь-яку церковно-релігійну літературу, різноманітні ікони, натуральні тканини, посуд, прикраси, аудіо- та відео-продукцію, мед, трави та чаї, замовити служби.
У рамках заходу відбудеться концерт православної авторської пісні. 

1551
косавминдох