+38 (095) 403 43 80

+38 (050) 017 00 35
+38 (063) 528 30 44

Предприятие уникальное в своем роде

Пожалуй, черниговское частное предприятие «МЕТОЛ» - уникальное в своем роде не только в масштабах региона, но и в Украине. Здесь разрабатывают дизайн и промышленным образом шьют подрясники и ризы для священнослужителей и монахов, мантии для епископов, изготавливают также специальные головные уборы для черного и белого духовенства. Кроме того, производят церковную утварь: коврики для владык, специальные покрывала на кресла архиереев, закладки для церковных книг, салфетки и рушники для чаши с причастием, «наборы для треб» - епитрахиль и поручи. А когда-то это предприятие начинало с производства разнообразной спецодежды (от маек до зимних комбинезонов), изготавливало шевроны...

 

13 червня, з благословення єпископа Чернігівського й Ніжинського Амвросія, в приміщенні «Експоцентру» Чернігівської торгово-промислової палати розпочала роботу традиційна православна виставка-продаж «Велич православ'я». Владика Амвросій виступив на урочистому відкритті православної виставки і благословив учасників, організаторів та відвідувачів, а також підкреслив, що подібні заходи важливі для життя православної громади міста. Особливістю виставки є те, що на ній представлено багато чудотворних ікон. Зокрема, список славнозвісної «Всецариці» з кафедрального собору, написаний спеціально для жителів Чернігівщини на Афоні.
Традиційно виставка «Велич православ'я» проводиться в обласному центрі в червні місяці. З року в рік кількість її учасників збільшується, як і представлена ними продукція. Приємно, що цього разу приїхали сестри Крупицького Свято-Миколаївського монастиря з-під Батурина, братія з Новгород-Сіверського Спасо-Преображенського монастиря. Вони привезли вироби своїх іконописних та швейних майстерень, а також запашний цілющий мед. 
Крім того, вперше до Чернігова приїхали представники монастиря Марії Магдалини з Кубані, Ново-Нямецької чоловічої обителі з Молдови, видавництва «NIKA» з Житомира, собору Олександра Невського з Мелітополя, Свято-Воскресенської общини с.Кислівка Київської області. Свої вироби вперше представило Чернігівське підприємство «Метол», яке шиє вбрання для священнослужителів. Захоплення присутніх викликали чудові килими з зображеннями святих, які створені на заводі «Вітебські килими», а також святковий декоративний і побутовий фаянсовий посуд з Криму. 
На виставку до Чернігова прибули православні з Москви, Києва, Одеси, Мінська, Борисова, Придністров'я, Ровенської, Кіровоградської, Сумської областей, Краматорська. Відвідувачі мали змогу придбати будь-яку церковно-релігійну літературу, різноманітні ікони, натуральні тканини, посуд, прикраси, аудіо- та відео-продукцію, мед, трави та чаї, замовити служби.
У рамках заходу відбудеться концерт православної авторської пісні. 

Изображение публикации Зеленим килимом вишита дорога...

Приватне підприємство «Метол», яке очолює Марія Миколаївна, одягає усіх без винятку лісівників Сіверщини. Професійний та злагоджений колектив котрий рік поспіль шиє якісний і надійний формений одяг. Під маркою «Марія» фірма «Метол» випускає і прекрасні вишиванки.

ЗЕЛЕНИМ КИЛИМОМ ВИШИТА ДОРОГА...

Изображение публикации Интересные факты о трикотаже

Материал трикотажа

В целом для трикотажа применимо то же золотое правило: следует покупать только материалы из натуральных волокон, то есть шерсть, кашемир или хлопок. Исключения возможны в случае, когда примесь синтетики незначительна. Добавление 20% лайкры сохранит форму вашей трикотажной водолазки и не будет ощущаться при носке, если только вы не фанатик, цепенеющий при одной мысли о синтетике. Таким людям неприятно скорее упоминание об искусственном материале, а не факт его наличия. Даже эксперты неспособны определить небольшие примеси синтетического волокна в ткани трикотажа.

 

 

косавминдох